Entry-header image

Restaurace Franz – prvorepubliková kuchyně z Jeseníků

Prvorepubliková noblesa uprostřed Jeseníků. Mini svět chutí z kontinentů, česká kuchyně s francouzským nádechem, zvěřina a lokální suroviny. Smažák 2.0, předkrm Masaryk, pestré saláty i vege. Více než restaurace – zážitek.

Nadčasová atmosféra 20.–30. let, moderní kuchařské techniky a dravé lokální suroviny. Vytváříme jídla, na která si Češi rádi vzpomenou — jen v lepší verzi.

U nás nejde „jen“ o jídlo. Každý chod je malý zážitek: suroviny z Jeseníků, francouzská preciznost a hravost světových kuchyní. Zastavíte se z hluku světa, přenesete do éry první republiky a odcházíte s pocitem, že jste objevili něco, co jinde není.

Rychlé akce

Proč k nám

  • Mini svět: 2–3 ikonická jídla z každého kontinentu — rychlá cesta kolem světa na talíři.
  • Klasiky jinak: Smažák 2.0 (trio mini porcí), předkrm Masaryk a další „známé suroviny, lepší techniky“.
  • Česko × Francie: české chutě, francouzská elegance — demi-glace, velouté, pommes dauphinois…
  • Starosudetské: zvěřina, houby, jalovec, šípky — syrová krása Jeseníků v noblesním podání.
  • Saláty & Vege: pestré, syté, chytré kombinace — bez kompromisu na chuti.

Mini svět (výběr z nabídky)

Sicilské arancini Rejvíz

Smažené kuličky z italského krémového rizota plněné mozzarellou, rajčatový dip s bazalkou

Fajitas Jeseník

Hovězí/kuřecí, papriky a cibule z planchy, pico de gallo, domácí tortilla

Tom Kha „na sněhu“

Jemně pikantní kokosový vývar, galangal, citronová tráva, houby

Klasiky jinak

Smažák 2.0 – Trio Rejvíz

tři mini trojúhelníky (uzená gouda s kmínem, bylinkový eidam, „tvarůžek v lehké tempuře“), brusinková gastrique s jalovcem, restované jablko & patison, petrželová majonéza

Předkrm „Masaryk“

Olomoucké tvarůžky zabalené v anglické slanině, trojobal, cibulová marmeláda na červeném víně, okurkový relish, tmavý chléb

Beluga čočka & řepa

Kozí sýr, pečený česnek, lískové ořechy, balsamico

Česko × Francie

Kuřecí supreme s křupavou kůží

Demi-glace, bramborovo-celerové pyré s beurre noisette, mrkev glacé

Vepřový bok 12h confit

Křupavá kůže, jablečné čatní s calvadosem, gratin dauphinois

Hovězí líčka „bourguignon“

Červené víno, šalotka, houby, slanina; bramborové rösti a křenová majonéza

Starosudetské / Zvěřina

Srnčí hřbet s jalovcem

Šípková demi-glace, kroupové „risotto“ s hříbky, kapusta na másle

Jelení kýta na jeřabinách

Gastrique z jeřabin a portského, „smashed“ brambory s česnekem, pečený kořen

Paštika z bažanta

Jalovcová sůl, nakládané houby, bylinková brioška

Lokální suroviny & sezónnost

Preferujeme pstruha z Jeseníků, zvěřinu z regionu, brambory a kořenovku od místních dodavatelů. Naše kuchyně stojí na sezónní nabídce — některé položky proto průběžně obměňujeme. Vždy dopředu sdělíme alergeny; na přání připravíme bezlepkové úpravy a dětské porce.

Otevírací doba & rezervace

  • Snídaně (ubytovaní): denně 7:30–10:00
  • Obědy: 12:00–15:00
  • Večeře: 17:00–21:30

V exponovaných termínech mohou platit speciální časová okna nebo tematické večery (Itálie, Starosudetské, atd.).

Rezervace:
Rezervovat stůl doporučujeme u večeří a skupin
Telefon: +420 604 375 650 • E-mail: recepce@franzrejviz.cz

Pro skupiny, firmy & cestovky

Prvorepublikový salonek, modulární rauty, food-stationy, bezlepkové/vege varianty, párovaní s víny. Ideální pro teambuildingy, oslavy, CK/seniorské skupiny.